Συνταγές
Τα λόγια ειναι περιττά – παστίτσιο λαχταριστό και νοστιμότατο
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο2
1 φλιτζάνια τσαγιού φυτινη
1 πιάτο βαθύ κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ντομάτα ψιλοκομμένη
μισό κιλό κιμά ανάμικτο
Αλάτι πιπέρι μπαχάρι
Μπεσαμέλ
8 φλιτζάνες τσαγιού γάλα
12 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
Βιταμ 2 κουταλιές σούπας
αλάτι πιπέρι κεφαλοτύρι
2 κρόκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μόλις βράσουν ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό κρύο και στραγγίζουμε τα μακαρόνια βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό βούτυρο να κάψει κ ρίχνουμε τα μακαρόνια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στα μακαρόνια και κεφαλοτύρι
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το υπόλοιπο βούτυρο ( κρατάμε μια κουταλιά σούπας) να μαραθεί ρίχνουμε την ντομάτα τον κιμά αλάτι πιπέρι μπαχάρι λίγο νεράκι να βράσει στο τέλος ρίχνουμε κεφαλοτύρι
Σε ταψί Νο 36
Βάζουμε τα μισά μακαρόνια ρίχνουμε κεφαλοτύρι τον κιμά κεφαλοτύρι τα υπόλοιπα μακαρόνια κεφαλοτύρι
Μπεσαμέλ όπως κάνουμε την κρέμα πατησερι
Γίνεται ποιο ελαφριά κ δεν μυρίζει αλεύρι
Βάζουμε τίς 6 φλ γάλα να κάψει τίς 2 φλ γάλα τίς βάζουμε σε ένα τάπερ και το αλεύρι μαζί και το κάνουμε σέικερ να ανακατεύετε καλά το ρίχνουμε στο καυτό γάλα κ ανακατεύουμε συνεχώς μόλις πήξη ρίχνουμε το βιταμ τους κρόκους καλά χτυπημένους και γρήγορα ανακατεύουμε για να μην κόψει το αυγό
αλάτι πιπέρι κεφαλοτύρι
την ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια πασπαλιζουμε με κεφαλοτύρι κ τίς 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο ( εγώ το κόβω πριν το ψήσιμο γιατί η κρέμα περνάει κ στα μακαρόνια )
Ψήνουμε 250 βαθμούς 30 λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.