Γλυκα
Τα λόγια είναι περιττά! Μία μηλόπιτα με σουφλέ δοκιμασμένη σε γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχη, πρωτότυπη, με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας, την σκαρώνεις εύκολα σε έκτακτες και απρόοπτες επισκέψεις και απίθανη όψη και γεύση, δοκιμασμένη.
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-550 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
-40 γρ. ζάχαρη
-κανέλα
-ζύμη κραμπλ
-260 γρ. αλεύρι
-100 γρ. βούτυρο παγωμένο
-40 γρ. ζάχαρη
-2 κρόκους
Για σουφλέ
-2 ασπράδια
-150 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-35 γρ. κορν φλάουρ
-βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα περνάμε από τηγάνι τα μήλα να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το υγρό.
Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσουν.
Για ζύμη κραμπλ
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με αλεύρι μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και κρόκοι.
Απλώνουμε στη φόρμα τρία τέταρτα από ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με κορν φλάουρ. Και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κραμπλ.
Φόρμα 22-24 εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!