Συνταγές
Τέλειο το μωσαϊκό κ light!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Yλικά
1 κουτάκι γάλα εβαπορε λάιτ το μικρό κουτάκι.
Από 1 βιταμ βούτυρο κράτησα μόνο στο πάχος 2 δάκτυλα.(το πακέτο).
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια Όχι θρυψαλιασμενα τελείως ( στο μουλτι 2 φορές και βγάζω)
1 σοκολάτα στέβια αμυγδάλου ολόκληρη των 70 γρμ..
1 κουταλιά της σούπας κακάο σέ σκόνη, 1 σφηνακι κονιάκ
1 μισυ πακέτο μπισκότα πτι Μπερ τά χωρίς ζάχαρη, 1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα υλικά τά ζεσταίνουμε σέ κατσαρόλα εκτός από τα μπισκότα στο τέλος. Όχι να βράσουν. Στον πρώτο κοχλασμα αποσύρω από την φωτιά .
Απλά θέλουμε να λιώσει το βούτυρο, ή σοκολάτα και να διαλυθεί μέσα τό κακάο. Ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε τώρα το κονιάκ και τά μπισκότα κομμένα στα τέσσερα κομμάτια τό καθένα.
Ξανά ανακατεύουμε, ρίχνουμε σέ ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω, σκεπάζουμε με και από πάνω και βάζουμε ψυγείο για να παγώσει, ώστε ύστερα να κοπεί σέ κομμάτια.
Για τά κριτσινια καρότου
1 φλυτζάνι του τσαγιού καλαμποκελαιο και ελαιόλαδο μισό μισό
2 Κουταλιές της σούπας μηλοξυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 καρότα τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λίγο πάπρικα κουρκουμά μοσχοκάρυδο ρίγανη. Α 1 δακτυλακι πράσο από το μουλτι.
Τώρα ρίχνουμε τα άλευρα. Εγώ έβαλα 3 είδη. Από καλαμπόκι , αλεύρι γοχ και ολικής άλεσης.. γύρω στο μισό κιλό
Ρίχνουμε τόσο όσο να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην μας κολλάει στα χέρια όμως. Κόβω μπουκιτσες ρολαρω σαν φιδάκια, τοποθετώ στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και ψήνουμε..
Πρώτα στους 150 για 30′ και ύστερα στους 200 για 15′. Αντιστάσεις. Τραγανά και πολύ νόστιμα έγιναν
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.