Συνταγές
Τέλειο στην απλότητά του! Πεντανόστιμο γλυκάκι με καραμελωμένα μήλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Δεσποινα Μεττου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3-4 Μήλα κομμένα σε φέτες
5 κουτ. σ ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σ κανέλα
1βανιλια
1κουτ. σ βούτυρο
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο ημίγλυκο
Αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες , κρανμπερι
Τα ρίχνουμε από πάνω όταν τα μήλα μας βγουν από το φούρνο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε φέτες. Τα βάζουμε σε ενα ταψακι , ρίχνουμε το κρασί, το βούτυρο και τα πασπαλιζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια που τα έχουμε προηγουμένως ανακατέψει μαζί σε ένα μπωλάκι.
Τα βάζουμε στο φούρνο της ξυλόσομπας για 35-40 λεπτά στους 130 βαθμούς ή στον κανονικό φούρνο στους 180 βαθμούς τον ίδιο χρόνο.
Όταν βγάλουμε το ταψακι το κρασί , με τη ζάχαρη και τα υγρά του μήλου έχουν μετατραπεί σε μια υπέροχη , πολύ αρωματική καραμέλα.
Με ενα κουτάλι περιχυνουμε τα κομμάτια του μήλου με την καραμέλα και ρίχνουμε από πάνω ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
Σερβίρεται και με παγωτό βανίλια, γιαούρτι ή σαντιγί.
Η Συνταγή είναι από κ. Δεσποινα Μεττου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.