Συνταγές
Τέλειο είναι λαχταριστό τραγανό νόστιμο σαραγλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακέτο κρούστα..εγώ βάζω πάντα φύλλα Βηρυτού
150γρ καρυδιά ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο λιωμένο Καλαβρύτων υπάρχει στον Γαλαξίας!!
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι αυγινής για το πασπάλισμα η καρύδια
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 ζάχαρη
3 κουτ σούπας μελί καλό
5 σταγόνες μαστιχελαιο
χυμό από μισό λεμόνι φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλεντερ οχι να γίνουν λιώμα και ανακάτευουμε μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο Ανα ένα φύλλο ριχνουμε επάνω μείγμα από την γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνουμε σε ρολακια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια
Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο που το καιμε στην κατσαρόλα και το άφηνουμε για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..το ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.
Έίχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά ριχνουμε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό…..ζεστά και τα δυο άλλα όχι καυτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.