Συνταγές
Τέλειο και δροσερό ένα μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
130 γρ, Κορν φλαουρ
2 βανίλιες,100 γρ βούτυρο
150 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια (θα λιώσει μέσα στην κρέμα)
150 γρ ζάχαρη
Για την βάση
2 χαρτιά μπισκότα πτιμπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα 500 ml να διαλυθεί το Κορν φλαουρ αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ρίχνοντας το γάλα που έχουμε το Κορν φλαουρ και σε χαμηλή φωτιά για να μην μας πιάσει η κρέμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (δεν θέλει πολύ) όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το βούτυρο τις βανίλιες και την κουβερτούρα.
Σε πυρέξ ή μπολ που κλείνει βάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέχουμε με λίγο γάλα και βάζουμε τη μισή κρέμα, ξανά άλλη μια στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος ένα φάκελο σαντιγί που έχουμε χτυπήσει στο μίξερ με 200ml γάλα.
Διακοσμουμε με τρούφα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή από “Μαρία Μανιουδάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”