Συνταγές
Τέλειο κέικ σουπερ απολαύστικο με μπόλικη σοκολάτα για τον καφέ σας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 αυγα,2 κούπες φαρίνα, 1κουπα κακάο, μισή κούπα γάλα ,2 κούπες ζάχαρη, μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα την βάζουμε μέσα στο γάλα, δύο με τρεις βανίλιες, η πακέτο βούτυρο φρέσκο, λίγη κουβερτουρα γάλακτος την βάζουμε κομματάκια, γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη του κέικ το κάνουμε σε Μπεν Μαρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το γλάσο:
βάζουμε μια κουβερτουρα γάλακτος 100 γραμμάρια περίπου βούτυρο 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη, δύο κουταλιές γάλα ,λίγο κονιάκ εκτέλεση για το κέικ κάνουμε την διαδικασία όπως όλα τα κέικ το ψήνουμε σε θερμοκρασία 170 βαθμούς για 40′ περίπου εξαρτάται από την κουζίνα
όταν κρυώσει βάζουμε το γλάσο ,και λίγο φυστίκι από πάνω
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κεκάκια με σοκολάτα πεντανόστιμα στο πατ κιουτ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Baxevani-Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φαριν απ,
250γρ.βιταμ,
1 ποτήρι γάλα,
2 φλ. ζαχαρη,
5 αυγά,
1 μπεικιν παουντερ,
3 βανίλιες,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι..(όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την γκανάς
250γρ κρεμα γάλακτος,
250γρ. σοκολατα κουβερτούρα,
1 κουτ. σουπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη με το Βιτάμ. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γαλα τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού..
Τέλος το μπεικιν παουντερ και εναλλάξ το κοσκινισμένο αλεύρι με το γάλα.. Γεμίζουμε σε ταψί για κεκακια ή φτιάχνουμε ένα μεγάλο.. Αν είναι μικρά κεκακια θέλουν 25λεπτα στους 170-180C αν είναι μια μεγάλη φόρμα θέλει 1ωρα στους 170-180C.
Τέλος λιώνουμε σε μπεν μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.. Βουτάμε το κεκακι και πασπαλίζουμε με τρούφα…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Baxevani-Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”