Συνταγές
Τέλειο κέικ αμυγδάλου, γεμάτο αρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ άμυλο πατάτας
100 γρ σκόνη αμυγδάλου
4 κ.γλ μπέϊκινγκ
5 αυγά μεγάλα
250 γρ καλό βούτυρο
350 γρ ζάχαρη
320 ml γάλα
1 κ.γλ εσάνς αμυγδάλου
2 σωληνάκια βανίλιας
Ξύσμα 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το φούρνο να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.
Χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη στο μίξερ επί 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάω να απορροφηθούν. Προσθέτουμε βανίλια, εσάνς αμυγδάλου και ξύσμα. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ αλεύρι, άμυλο, σκόνη αμυγδάλου και μπέϊκινγκ και τα προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα. To μίγμα δεν θα είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε και υπερβολικά σφιχτό.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνω μια φόρμα κέϊκ , χωρητικότητας τουλάχιστον 2,4 λίτ. Αδειάζουμε το μίγμα, χτυπάω 2-3 φορές τη φόρμα πάνω σε μια πετσέτα στον πάγκο και ψήνουμε επί 50 λεπτά περίπου. Μετά τα 45 λεπτά αρχίζουμε να δοκιμάζουμε με μια βελόνα αν ψήθηκε.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Σκόνη αμυγδάλου αγοράζουμε σε καλή τιμή από τα Λιντλ όταν τη φέρνουν και έχουμε για μήνες.Υπάρχει όμως πάντα σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Πατατάλευρο ή άμυλο πατάτας αγοράζουμε απο τα μπαχαράδικα.
Κάνει το κέϊκ πιό αφράτο. Αν δεν βρίσκετε μπορείτε ίσως να βάλετε κορν φλάορ ή απλώς περισσότερο αλεύρι.
Αυγά και γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο να είναι πολύ μαλακό, το βάζουμε σε κομματάκια για λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα .
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.