Συνταγές
Τέλεια συνταγή για νόστιμη μηλόπιτα αφράτη με κρέμα γιαουρτιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για το κέικ:
1 αυγο
50 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική στεβιας η καρύδας η κανονική
70 γρ. Ξυνογαλα (sοur cream) η κρέμα γάλακτος light
80 γρ. Φρέσκο βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ μπέικιν μπαουτερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 βανίλια
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις η ζαχαροπλαστικής
λίγες σταφίδες
λίγη κανέλα
2 μεγάλα μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα το αυγό με τη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν όπως το μείγμα του κέικ και απλώνουμε μέσα σε φόρμα με αποσπωμενα πλαϊνά τα οποία λαδωνουμε και βάζουμε χαρτί ψησίματος στον πάτο της φόρμας.
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε φυλλαράκια τα οποία βάζουμε πάνω στο μείγμα. Ρίχνουμε λίγες σταφίδες και λίγη κανέλα.
Για το μείγμα γιαουρτιού:
2 ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα
45 γρ. Ζάχαρη την προσθέτουμε στην μαρέγκα και χτυπάμε ελαφρώς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους 2 κρόκους αυγών ανακατεύουμε με 45 γρ. Ζάχαρη, 1 βανίλια, 100 γρ.γιαούρτι και 20-25 γρ. αλεύρι να γίνει ένας χυλός πυκτος.
Τον προσθέτουμε πάνω στα μήλα και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς για 40′-45′ λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.
Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”