Συνταγές
τέλεια κορνεδάκια με κρέμα,ελαφρά σιροπιασμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο σφολιάτα, 2 φύλλα.
Οταν ξεπαγώσουν τα κόβουμε λουρίδες και φτιάχνουμε χωνάκια από αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε της λουρίδες επάνω από το αλουμινόχαρτο για να πάρει την φόρμα να ψηθούν θα γίνουν περίπου 40 κορνεδάκια.
Τα βάζουμε σε ταψί, τα πασαλείβουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε.
Φτιάχνουμε σιρόπι με 1 φλ. ζάχαρη και 1 νερό, 1 ξύλο κανέλα, και χυμό από μισό λεμόνι. Το βράζω να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
Οταν κρυώσει βουτάμε ένα-ένα τα κορνεδάκια, τα βάζουμε να στραγγίζουν και φτιάχνουμε την κρέμα με 500 γρ. γάλα, 50 γρ. βούτυρο, 3 κρόκους, 200 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες και 50 γρ. κορν φλάουρ.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με μισή ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μισό γάλα σε κατσαρόλα να βράσει, την ζάχαρη, τις βανίλιες, χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
Οταν πάρει βράσει το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πήξει, το βγάζουμε στην άκρη, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, έτοιμο.
Το βάζουμε σε μπολ με μεμβράνη και στο ψυγείο για 2 ώρες.
Χτυπάμε και 250 γρ. σαντιγί και την ανακατεύουμε με την ζαχαροπλαστικής.
Τα γεμίζουμε στο τέλος, βάζουμε κερασάκι και φιλέ αμυγδάλου.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!