Συνταγές
Υπέροχα κορνεδάκια με σπιτική ζύμη – καλή απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 ποτηρια αλευρι φαριναπ,κ 2-3 κουτ σουπας επιπλέων ,,150 γραμ ζαχαρη,100 γραμ βουτυρο ,,1 ποτηρι γιαουρτι στραγγιστο,λιγη βανιλια,2 αυγα,μια πρεζα αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε τα αυγα,την ζαχαρη,την βανιλια, και τα χτυπάμε στο μίξερ Ριχνουμε κ το γιαουρτι κ το βουτυρο και στο τέλος Και το αλεύρι κ ζυμώνουμε μια ζυμη απαλή αφράτη Σκεπαζουμε την ζυμη για 20 λεπτα
Στην συνεχεια την ανοιγουμε ενα φυλλο λεπτο κοβουμε λωριδες και καθε λωριδα την τυλιγουμε στο καθενα χωνακι
Τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα.ψηνουμε στους 180 ‘σε προθερμασμενο φούρνο μεχρι να κοκκινίσουν
Τα βγαζουμε τα αφηνουμε να κρυωσουν και βγαζουμε τα βγάζουμε προσεχτικά από τα Χωνακια
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4-5 λεπτα
Σιροπιαζουμε το καθενα μονο του(κρυο γλυκο ,,ζεστο προς χλιαρο σιροπι) και τα τοποθετουμε πανω σε σχαρα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βαζουμε την κρεμα σε κορνε κ γεμίσουμε Στολιζουμε με σαντιγί κ κερασάκι η Κροκαν αμυγδάλου
ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙ ΑΝ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.