Συνταγές
Πίτσα η καλύτερη ζύμη – Αν την φτιάξετε θα δείτε την διαφορά τραγανή γευστική αφρός μέσα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γοχ.
500 με 550 γρ. Ανθρακούχο νερό
2 κτσ. μπέικιν
2 φακ. ξερή μαγιά
8 κτσ. λάδι
2 κτγ. αλάτι
2 κτσ. ζάχαρη
1 1/2 ώρα να γίνει
μετά στο ψυγείο
κρατάει 24 ώρες μέχρι 4 μέρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την βγάζουμε από το ψυγείο 2 ώρες να έρθει σε θερμοκρασία.
Το ψυγείο την κάνει καλύτερη.
Συντήρηση φυσικά.
Αποθήκευση στην κατάψυξη.
Όποιος βιάζεται την φτιάχνει αμέσως.
*3 ταψιά είναι μεγάλες έψησα και στην σχάρα τού φούρνου με λαδόκολλα
Η συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε..ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Πολύ αφράτη ζύμη που κάνει και για γλυκιά γέμιση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 κτσ. ζάχαρη
1 μαγιά ξερή
1 ασπράδι
λίγο αλάτι
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ ίσως και λίγο παραπάνω να μην κολλάει η ζύμη
Το ποτήρι 250 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε γάλα ζάχαρη μαγιά ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το λάδι, το ασπράδι, το αλεύρι, το αλάτι, ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Πλάθουμε τα σχέδια που θέλουμε αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε 180 αντιστάσεις να ροδίσουν.
Μπορούμε να βάλουμε σαλάμι, τυρί, λίγη μπεσαμέλ και να κάνουμε λίγα με λουκάνικο και κέτσαπ.
Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε η ζύμη είναι αφρός το λεγόμενο Ατσμα.
Καλή σας απόλαυση! Η πιο νόστιμη αφράτη ζύμη είναι ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικη Αναματερου-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”