Συνταγές
Φοβερά φτιαγμένα κορνεδάκια – αγαπημένα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθηνά σεφεριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΝΕ
1 πακέτο σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
Αυγό για επάλειψη
ΣΙΡΟΠΙ
11/2 ποτήρι νερό
11/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλ μέλι
Βράσιμο 7 με 8 λεπτά από το σημείο του βρασμού και όταν το αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε το μέλι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου, ακολουθούμε την συνταγή που αναγράφεται πάνω στο πακέτο. Εγώ την άλλαξα λίγο, έβαλα ένα ολόκληρο αυγό αντί τρεις κρόκους, το χτύπησα στο γάλα που διέλυσα την κρέμα και το πέρασα από σίτα και αντί για μαργαρίνη που λέει το πακέτο έβαλα βούτυρο, δίνει άλλη γεύση.
Αφού την φτιάξουμε και κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε 2 με 3 κουταλιές σαντιγί, γίνετε πιο αφράτη και βελούδινη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
400 ml Κρέμα γάλακτος 35 /% λιπαρά
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την χτυπάμε κρύα όπως είναι από το ψυγείο μέχρι να πήξει και να στέκεται, προσοχή όμως δεν την χτυπάμε περισσότερο από όσο πρέπει γιατί θα κόψει.
Κόβουμε λωρίδες την σφολιάτα και τυλίγω τα ανοξείδωτα κορνε που τα έχω καλύψει με αλουμινόχαρτο.
Φτιάχνουμε και κάποια με χαρτί ψησίματος και απέξω αλουμινόχαρτο, χτυπάμε τα αυγά και τα αλείφουμε με το πινέλο, ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 25 περίπου λεπτά, τα 15 πρώτα λεπτά με αέρα και μετά αντιστάσεις.
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι.
Βάζουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταπερ, κανουμε τρύπες τα έββαζουμε λα όρθια και με σακούλα ζαχαροπλαστικης τα γέμιζουμε με την κρέμα, όχι έως επάνω και τελειώνουμε με την Σαντιγί και κερασάκι γλυκό του Κουταλιού.
Η Συνταγή είναι από Αθηνά σεφεριδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.