Συνταγές
Τέλεια καραμελένια μηλόπιτα με πορτοκάλι και μανταρίνι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
120 γρ ζάχαρη
120 γρ βούτυρο
Χυμό από 2 πορτοκάλια και 2 μανταρίνια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
6 αυγά
130 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι
3 βανίλιες
2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ
2 κουταλιές ηλιέλαιο
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ
5 – 6 μήλα
Κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τη ζάχαρη σταδιακά ανακατεύοντας να λιώσει και να γίνει καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, σε αυτό το σημείο η καραμέλα θα πετρώσει αλλά ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά σιγά σιγά θα λιώσει, την αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά και την αδειάζουμε στο ταψί μας.
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε φετακια και τα στρώνουμε στο ταψί πάνω από την καραμέλα, το κλείνουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το ταψί για 30 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε να αφρατέψουν 5 – 6 λεπτά, ρίχνουμε τις βανίλιες το ηλιέλαιο και το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπέικιν παουντερ, ανακατεύουμε απαλά και το αδειάζουμε στο ταψί που το βγάζουμε από το φούρνο όπως είναι ζεστό και ψήνουμε περίπου 40 με 45 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Προτού να αδειασουμε τη ζύμη στο ταψί πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”