Συνταγές
Υπέροχη μανιταρόπιτα με πολύ ωραίο σπιτικό φύλλο.. υλικά.. γεύση και παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Χειροποίητο φύλο
500γρ.αλευρι
200γρ. νερό
80γρ.ελαιολαδο
1 κ.γλ.αλατι
2 κ.γλ.ξυδι
Ζυμωνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να ξεκουραστεί, αφού το σκεπάσουμε με μια
πετσέτα.
Γέμιση
1 κεσεδάκι μανιτάρια
1 πράσο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα,το λευκό μέρος
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
350 γρ.φετα
200 γρ μυτζηθρα ή ανθότυρο
3 αυγά
Λίγο αλάτι, πιπέρι
5-6κ.σ.ελαιολαδο
1 μπεκιν
2-3 κ.σ.αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι,σωταρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια για να φύγουν τα πολλά υγρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι,τα κρεμμυδάκια,το κολοκύθι,το καρότο το πράσο, αλάτι, πιπέρι,το αλεύρι.
Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση και ρίχνουμε,το μπεκιν,τη φέτα ,τη μυτζηθρα ή το ανθότυρο,τα αυγά.
Ανοίγουμε 6 φύλλα.Για να ανοίγουν πιο εύκολα, ρίχνουμε λίγο νισεστε ή αλεύρι.
Λαδωνουμε το ταψί και βάζουμε τρία φύλλα κάτω, ραντισμενα με ελαιόλαδο.
Μετά ρίχνουμε τη γέμιση.
Στο τέλος,τρία φύλλα, ραντισμενα με ελαιόλαδο .
Χαράζουμε την πίτα μας και ραντίζουμε με ένα μείγμα από ( ένα αυγό ,2-3 κ.σ.ελαιολαδο,1-2κ.σ. νερό).
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 210β. για 1 ώρα περίπου,στις αντιστάσεις ή 180 β. στον αέρα.
Όποιος θέλει μπορεί να την κάνει και νηστίσιμη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ιωαννα Μπελτσιδη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τάρτα με μανιτάρια
Υλικά
1 φύλλο κουρού εμπορίου
500 γραμ. μανιτάρια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. φέτα
1 σκ. σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός
40 γραμ. μαργαρίνη
1 αυγό
200 γραμ. ζεστό γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την τάρτα με μανιτάρια, πρώτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και προσθέτουμε το ζεστό γάλα για να φτιάξουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα και τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε μια φόρμα 22 εκ. με μαργαρίνη και στρώνουμε το φύλλο κουρού. Απλώνουμε μέσα το μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε την τάρτα με μανιτάρια στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά
Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.