Συνταγές
Λαχταριστή και μυρωδάτη τάρτα λαχανικών
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Ragousi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για μεγάλο ταψί κουζίνας.
2 πράσα
3 καρότα
1 μπρόκολο μόνο οι φουντιτσες
2 πράσινες πιπεριές,
2 κόκκινες,
2 κίτρινες
2 κονσέρβα μανιταριών,η και φρέσκα,
3 σκελίδες σκόρδο
1φλυτζανι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος
4 αυγά 2για τη γέμιση και 2 για το φύλλο τάρτας
250 γραμμάρια μίξη τυριών,ρεγγατο,γκουντα, γραβιέρα,κεφαλοτύρι
Αλάτι,πιπέρι
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
300 γραμμάρια βούτυρο
2 κ.σ. γάλα παγωμένο
Μισό κ.γ ζάχαρη
Ξεκινάμε με το φύλλο τάρτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινιζουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι,κάνουμε λακκούβα και προσθετουμε το παγωμένο βούτυρο,τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο με τα ακροδάχτυλα μας να γίνει σαν βρεγμένη άμμος,προσθέτουμε τα δύο αυγά μόνο τους κρόκους και το γάλα,ζυμώνουμε απαλά και λίγο να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά η όσο προετοιμάζουμε τη γέμιση.
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε όλα σε μπαστουνακια,εκτός το μπρόκολο και τα μανιτάρια που τα κόβουμε στη μέση. Σοτάρουμε σε ζεστό λάδι πράσα ,σκόρδα,καρότα,πιπεριές,μπρόκολο, μανιτάρια έως απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.Τα αφήνουμε προς το παρόν και ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας.βαζουμε το ζυμάρι ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες, και το ανοίγουμε με τον πλαστη. Τοποθετούμε το φύλλο σε βουτυρομενο ταψί Έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά.
Κάνουμε μερικές τρύπες στο φύλλο με πιρούνι, σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα και τοποθετούμε βάρος για να μην φουσκώσει μπορείτε να βάλετε όσπρια και να τα χρησιμοποιήσετε και άλλη φορά για τον ίδιο λόγο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και τοποθετούμε μέσα τη γεμιση Αλατοπιπερώνουμε, Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με τα ασπράδια και την κρέμα γάλακτος.ριχνουμε στο ταψί τα τυριά και από πάνω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Ragousi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”