Συνταγές
Συνταγή εύκολη και απλή για σπιτικά κορνεδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
2 φυλλα σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το κάθε φύλλο σε λωρίδες…. περιπου 1 εκατοστό…. τυλιγουμε 1- 1,5 λωρίδα σε ειδικά ανοξείδωτα χωνακια η αν δεν εχουμε σε χωνακια παγωτού που τα έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρωσει…
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτα περιπου μεχρι να παρουν ενα ωραίο χρώμα….
Για το σιροπι….
3 κουπες ζαχαρη
2 1/2 κουπες νερο
Βραζουμε για 7 λεπτα (απο το σημειο βρασμου)
Μολις βγουν τα κορνεδάκια μας τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα βουτάμε στο χλιαρο σιροπι….
Για την γέμιση….
1 φακ. Κρεμα ζαχαροπλαστικής Μιλφειγ
2 φακ. Garni βανίλια
1 lt Γάλα φρέσκο παγωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα φακελάκια με το γάλα μέχρι να σφίξουν… βαζουμε ψυγειο…
Μολις κρυωσουν τελείως τα κορνεδάκια τα γεμιζουμε με την κρεμα μας με ενα κορνε… στο τελος γαρνιρουμε με γλυκό κεράσι….
Βγαίνουν περιπου 35 κομματια….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”