Συνταγές
Συνταγή για αφράτο κατακόκκινο μπιφτέκι παντζαριού με μεσογειακά μυρωδικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Leonidas Tarenidis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 Παντζάρια μεγάλα
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. αλεύρι γ.χ. (+ όσο πάρει)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Ρίγανη
1 κ.σ. Μαιντανό ψιλοκομμένο
Χυμό ½ λεμονιού
100 γρ. φέτα βαρελίσια τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα παντζάρια μας και αν θέλουμε να τσεκάρουμε αν είναι φρέσκα «ξύνουμε» την επιφάνειά τους με ένα μαχαιράκι.Αν βγάλουν απευθείας υγρασία είναι ολόφρεσκα!
Αφαιρούμε τις ρίζες.Βράζουμε νερό και μόλις αρχίσει η βράση προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι και ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια μας για να βράσουν 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Τα σουρώνουμε (κρατάμε λίγο ζουμί) και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε για να τα κόψουμε σε μεγάλους κύβους.
Σοτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μας και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό.Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι μας ,το αλάτι και 1 κ.σ. ζουμί από τα παντζάρια και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα παντζάρια,τον Μαιντανό,τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και ζυμώνουμε.Αν είναι κολλώδης η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Τρίβουμε τη φέτα μέσα και ζυμώνουμε ελαφρά να πάει παντού .Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Κόβουμε μια μπάλα ζύμης ,αλευρώνουμε ελαφρά και πλάθουμε το μπιφτέκι μας.
Το ψήνουμε πάνω σε γκριλιέρα (που αφού έχει κάψει σε δυνατή φωτιά την έχουμε περάσει με λίγο ελαιόλαδο) μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και γυρνώντας το 2-3 φορές πιέζοντας με μια σπάτουλα που και πού.
Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι ή σε αγαπημένο Burger με ντομάτα,μαρούλι,κασέρι με ελάχιστη μαγιονέζα)
Η Συνταγή είναι από κ. Leonidas Tarenidis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.