Συνταγές
Tέλεια ιδέα!!! Εύκολη διαδικασία για μπαχαρικό πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Παπαναγιωτάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ καλό πλύσιμο στα πορτοκάλια και σκούπισμα…
Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα έβγαλα τις φλούδες χωρίς το λευκό μέρος
Και τα άφηνουμε για να γίνει φυσική απόξήρανση
(μαςωπήρε περίπου 6 μέρες αλλά αν τα βάλετε έξω σε ήλιο σίγουρα θα γίνει πιο γρήγορα)
Μετά τα βαζουμε στο μούλτι για να γίνουν σκόνη και βουαλά…
Το άρωμα είναι απίστευτο…
Και μπορείτε να το προσθέσετε σε μαρινάδες, ντρεσινγκ, σαλάτες, κρεατικά… Κτλ…
*η σάρκα από τα πορτοκάλια, τα κάνουμε χυμό αμέσως μετά, αλλά θα κρατούσαν άνετα κάνα δυο μέρες μπορεί και παραπάνω γιατί τα προστάτευε το λευκό μέρος που έχει μετά την φλούδα.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Παπαναγιωτάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ. Γκρανόλα με πορτοκάλι και σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ νιφάδες βρώμης
130 γρ πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού
100 γρ ελαιόλαδο
50 γρ χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από πορτοκάλια κατά βούληση (βιολογικά και ακέρωτα κατά προτίμηση)
5 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
200 γρ σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
2
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση. Αν θέλετε μπορείτε προσθέσετε ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Εγώ επιλέγω να μην ψήνω τους ξηρούς καρπούς, ώστε να διατηρούν στο ακέραιο τα συστατικά τους
3
Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς