Συνταγές
Τόσο απλό και γρήγορο ! Προφιτερόλ Ταψιού ,για όσους δεν έχουν πολύ ελευθερο χρόνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από jimdiasrecipes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 λίτρο γάλα
-3 κτσ. κακάο
-80 γρ. κάστερ πάουντερ
-100 γρ. ζάχαρη
-50 γρ. σοκολάτα
-30 γρ. βούτυρο
Σφολιατίνια
-250 γρ. φυτική σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε στο κρύο γάλα, το κάκαο, το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη.
Βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κάνει φουσκάλες και να δέσει.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την σοκολάτα.
Βουτάμε τα σφολιατίνια στο γάλα και τα στρώνουμε στο πυρέξ μας.
Περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “Προφιτερόλ ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από jimdiasrecipes – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Συνταγή από την Καστοριά: Ένα λαχταριστό Προφιτερόλ που θα το λατρέψετε!
Υλικά
-5 αυγά φρέσκα [ σπιτικά]
-1/2 κούπα ζάχαρη
-1 πάκο Βιτάμ 250 γρ.
-2 κουβερτούρες ”’ΙΟΝ”’
-1 βανίλια
-1 Garni ΓΙΩΤΗΣ
-1 φάκελο κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ [βανίλια] 1 πάκο μπισκότα ”MARI ”
Εκτέλεση
Xτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη και την βανίλια πολύ καλά.[στο μίξερ].
Λιώνουμε σε κατσαρόλα το Βιτάμ, τις κουβερτούρες και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι.
Χτυπάμε το garni και κρατάμε λίγο σε κορνέ για γαρνίρισμα. Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με την κρέμα στιγμής, αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με γάλα. Έπειτα μοιράζουμε σε μπολάκια.
Κρέμα καφέ+μπισκότο+κρέμα άσπρη+μπισκότο+κλείνεις με κρέμα καφέ.
Βγαίνουν 18 μπολάκια.
Κάντε τα και θα με θυμηθείτε, δεν έχω φάει ανώτερα στην γεύση.
Καλή σας επιτυχία Μαρία oladeka