Γλυκα
Φτιάξτε ραβανί χωρίς μίξερ και δεν θα ξανά αγοράσετε
Πολυ ωραιο ραβανι ετσι ακριβως όπως μας αρεσει. Το συγκεκριμενο ειναι ονειρο, φουσκωτο κσι σπυρωτο σιροπιαστο ραβανί χωρίς μίξερ..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το σιρόπι
600 ml. νερό
600 γρ. ζάχαρη
χυμό από ½ πορτοκάλι
2 βανίλιες
για τη ραβανί
300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
170 γρ. ζάχαρη
200 ml. λάδι
1 μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας είναι να φτιάξουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει.
Οταν λιώσει η ζάχαρι, βγάζουμε το κατσαρολάκι από την κουζίνα και αρωματίζουμε το σιρόπι με χυμό από μισό πορτοκάλι και τις βανίλιες. Προσθέτουμε 1 φέτα από πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο με το αναδευτήρι.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η ραβανί. Σπάζουμε και ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά, τη ζάχαρι και χτυπάμε με το αναδευτήρι έως ότου να αφρατέψουν.
Συμπληρώνουμε το λάδι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Οταν τα υλικά αυτά λιώσουν καλά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέηκιν και τις βανίλες στο μπωλ με το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ξύνουμε με τον τρίφτη ένα πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε ακόμα λίγο και η ζύμη για το γλυκό μας είναι έτοιμη.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μία φόρμα και αδειάζουμε τη ζύμη που φτιάξαμε, απλώνοντάς την σε όλο το σκεύος ομοιόμορφα με τη μαρίζ.
Καλύπτουμε με μεβράνη το ταψί και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά από αυτό το χρόνο, βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί έως ότου να ροδίσει.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο αφού έχει ροδίσει καλά, και περιχύνουμε επάνω του με μία κουτάλα το σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι κρύο.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να απορροφήσει το σιρόπι.
Μπορούμε να σερβίρουμε μετά από περίπου 8 ώρες.
Συνοδεύεται πολύ καλά και με παγωτό!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής κάνε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο κανάλι.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “ραβανί χωρίς μίξερ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics