Συνταγές
Σπιτικό Baileys
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – Οι Γεύσεις της Ελένης
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα ουίσκι
1 κ.σ. γεμάτη σιρόπι σοκολάτας παχυρευστη
1 κ.γ. γεμάτο στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το σιρόπι, τον καφέ που καλό είναι να τον έχουμε θρυμματίσει στο multi, το εκχύλιμα βανίλιας και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 1- 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αν το χτυπήσουμε δυνατά και πολύ, υπάρχει ο κίνδυνος η κρέμα γάλακτος να σφίξει περισσότερο από όσο πρέπει.
το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ωρες τουλαχιστον να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις πριν το σερβίρουμε.
Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2-3 μήνες κλεισμένο σε μπουκάλι.
Η Συνταγή είναι από την κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – Οι Γεύσεις της Ελένης