Συνταγές
Σπανακόπιτα με χειροποίητο και τραγανό φύλλο – η αγαπημένη πίτα που μοσχοβολάει η γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό αλεύρι γ.οχ 500 γρ.περιπου υγρή σόδα 1 φλ . ηλιέλαιο 1 κ.γ.αλατι
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με χοντρό πλάστη και αλείφουμε με μαργαρίνη το τυλίγουμε και μετά σε στρογγυλό ρολό με μεμβράνη στο ψυγείο
η δόση είναι για 2 πίτες
Ανοίγουμε πάλι κόβουμε 4 δάχτυλα φάρδος και κάνουμε την στριφτη βάζουμε γέμιση και ενώνουμε
Γίνεται και στρωτή σε 2 Κομμάτια
Διατηρούνται στην κατάψυξη
Γέμιση μισό κιλό σπανάκι τριμμένο με αλάτι και στραγγισμενο καλά
Κρεμμύδια χλωρά τα σωταρουμε με λάδι άνηθο ανθότυρο αλάτι πιπέρι πάπρικα Και 2 κοτ.σ σιμιγδάλι ψιλό
Βάζουμε ελαιόλαδο στην πίτα και μέσα και επάνω
Ψήνουμε στον αέρα 200 β να ροδισει
*! Η σόδα βοηθάει να τρίβεται το φύλλο και να είναι τραγανό να την φτιάξετε είναι εύκολη και ελαφριά
** Το ρολό όταν παγώσει στο ψυγείο περίπου 1 ώρα συντήρηση το ανοίγουμε πάλι σε φύλλο όχι πολύ λεπτό
Και κόβουμε λωρίδες 4 δάχτυλα φάρδος βάζουμε γέμιση και απλώς
ενώνουμε την ζύμη
Αν θέλετε στρωτή το κόβετε στα 2 και βάζετε πάνω κάτω και ότι γέμιση θέλετε
στην στριφτη μου βγήκαν 5 ρολά
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Η Συνταγή είναι από – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.