Συνταγές
Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο ολικής και πολύ γευστική γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για το φύλλο:
250 γραμ. αλεύρι ολικής γοχ
250 γραμ. καλαμποκάλευρο
300 γραμ. χλιαρό νερό
1 κουτ. γλ. αλάτι
60ml ελαιόλαδο – 4 κουτ. της σούπας
Για την γέμιση:
700 γραμ. σπανάκι έτοιμο πλυμένο και συσκευασμένο από Σούπερ Μάρκετ
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
Μισό ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι
100 γραμ. τυρί ροκφόρ
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Για το πασάλειμμα:
Ελαιόλαδο
Σουσάμι μαύρο & λευκό – προαιρετικά
Εκτέλεση
Κόβουμε χωριστά τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο από το ξερό κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Αχνίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το σπανάκι, και μόλις μαραθεί σε 30΄΄ περίπου, ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε.
Σε άλλο τηγάνι, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι.
Μόλις μαραθεί και γυαλίσει, προσθέτουμε το πράσο, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αδειάζουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια επάνω στο σπανάκι, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, ανακατεύουμε, και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Συνεχίζουμε με το φύλο:
Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα ζυγισμένα άλευρα, με το αλάτι.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, και τελευταίο ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το μίξερ, κάνουμε μερικά διπλώματα, τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ωρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες.
Επάνω σε φύλλο σιλικόνης με βοήθεια αλεύρι ολικής η σιμιγδάλι ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη.
Αναποδογυρίζουμε το φύλλο μαζί με το φύλλο σιλικόνης επάνω σε λαδωμένο ταψί, και τραβάμε την σιλικόνη.
Απλώνουμε το σπανάκι επάνω στο φύλλο με κουτάλι, και τρίβουμε από πάνω το ροκφόρ.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζουμε την γέμιση, τραβάμε την σιλικόνη, κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας Κόθρο, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο, χαράζουμε σε κομμάτια, και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!