Συνταγές
Σούπερ συνταγή για αφράτους και αρωματικούς ρεβυθοκεφτέδες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρεβύθια μουλιασμένα 12 ώρες
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
7 κουτ σούπας γεμάτες αλεύρι
1 κουτ γλυκού κύμινο
1 κουτ γλυκού πάπρικα καπνιστή
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι για να τους τηγανίσουμε
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βγάζουμε όσα περισσότερα φλούδια μπορούμε, τρίβοντας τα ρεβύθια μέσα με μια πετσέτα και μετά τα βάζουμε στο μούλτι και τα αλέθετε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη και μετά το βάζω μέσα σε ένα μπολ.
Βάζετε αρχικά το αλεύρι και τα αλεσμένα ρεβύθια Ρίχνετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο, το δυόσμο, το κύμινο, την πάπρικα,το ξύσμα λεμονιού αλάτι, πιπέρι, το λάδι και 4-5 κουτ σούπας νερό. Ζυμώνετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο 1 ώρα να ανακατευτούν τα αρώματά .
Σε άφθονο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι τους τηγανίζουμε , παίρνετε με ένα κουτάλι που βουτάμε σε νερό κουταλιές από το μίγμα και τους πλάθετε . Ύστερα τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Βγάζετε και αφήνετε τους ρεβυθοκεφτέδες σε σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Οιρεβυθοκεφτέδεςείναι έτοιμοι !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”