Συνταγές
Ρεβυθοκεφτέδες που θα σας ενθουσιάσουν
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
450γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 σκελίδα σκόρδο
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Όσο θέλουμε φρέσκο μαϊντανό
1 Ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 Ένα κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
Αρκετό δυοζμο
2 Αυγά
Λίγο καυτερή πιπεριά Καγιέν
Λίγο μοσχοκάρυδο αν θέλουμε
Ένα μεγάλο κομμάτι φέτα, και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι Η κεφαλογραβιέρα
Λίγη πάπρικα γλυκιά
Λίγο λεμόνι ζουμί
Λίγη ξέρει ματζουράνα η ρίγανη
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά gluten-free Χωρίς γλουτένη οσο χρειάζεται η ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αλέθω πολύ καλά
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα αυτά τα υλικά και ζυμώνοντας όταν δω είναι σφιχτή η ζύμη μου βάζω λίγο νερό.
Η όταν είναι Αραιοί βάζουμε λίγο ακόμα φρυγανιά. Έπειτα τα πλάθουμε εγώ τα κάνω μακρόστενα η στρογγυλά.
Από πάνω βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον καθένα Και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
τα ψήνουμε στο broil !
Δηλαδή στην σχάρα για να κοκκινίσουν γρήγορα (Όπως ψήνεται στη σχάρα στα γρήγορα)
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.