Συνταγές
Σούπερ πιτοκατάσταση με ότι γέμιση σας αρέσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα Μπισούκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η δοσολογια που θα δώσω είναι για μεγάλο ταψί κουζινας αυτές είναι η κάθε μία και διαφορετική δοσολογία
800gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,
σπορελαιο 6 κ.σ ,
αλάτι 1κ.σ ,
νερο τόσο όσο η ζύμη να γίνει μαλακή.
Σε ένα μπρικι που χωράει δύο φ.τ βάζουμε σπορελαιο ,ελαιόλαδο και μαργαρίνη (εγώ βάζω fast ή βιταμ)
Το ζεσταίνουμε να λιώσει και κάνουμε 21 μπαλάκια ανοίγουμε τα πρώτα 6 πιτακια σε μέγεθος πιατου για φρούτα
Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο αφού προηγουμένως τα βουτυρωσουμε(από το μπρικι ) ανοίγουμε το φύλλο και το βάζουμε στο ταψί (βουτυρωνουμε επίσης το ταψί )
Το αλοιφουμε πάλι με βούτυρο και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με 5 μπαλάκια κάνοντας την ίδια διαδικασία το βάζουμε πάνω στο φύλλο
Ρίχνουμε τη γέμιση (στο μεγάλο ταψί χτυπαω 5 αυγα) οτιδήποτε και να βάλω το τσιγαριζω με το κρεμμύδι .
Πρασοτυροπιτα, σπανακοτυροπιτα , κολοκυθοτυροπιτα , τσουκνιδοτυροπιτα , τυροπιτα!!!!
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα δηλαδή 5 και πέντε όση ποσότητα έχει μείνει στο μπρικι τη ρίχνουμε στο ταψί αφού προηγουμένως χάραξουμε τη μία πλευρά.
Ψήνουμε στους 180°C
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα Μπισούκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.