Συνταγές
Πολύ ωραία πρόταση οι ατομικές φανουρόπιτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα ανα 20 τεμ
3 κουπες αλευρι που φουσκωνει μονο του
1 κουταλακι του γλυκου σοδα
1,1/2 κουταλακι του γλυκου κανελα
1/2 κουταλακι του γλυκου γαριφαλο
2/3 κουπας αραβοσιτελαιο
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα χυμο πορτοκαλιου η νερο.
1/2 κουπα χονδροκομμενα καρυδια
1/2 κουπα σταφιδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μπολ ανακατεψτε ολα τα στερεα μαζι
Σε ενα αλλο μπολ ανακατεψτε το λαδι με την ζαχαρη
χτυπηστε για 5 στο μιξερ και προσθεστε τον χυμο πορτοκαλιου
Ριχνετε το αλευρι ανακατεμενο με ολα τα στερεα υλικα που γραφω παραπανω και ανακατευεται καλα
Αδειαστε το μειγμα σε ταψακι 28 εκ η σε ατομικα μπολακια λαδωμενα και αλευρωμενα και ψηστε στους 175 σε προθερμασμενο φουρνο για 1 ωρα περιπου.
Αν τα φτιάξετε ατομικά το ψήσιμο εξαρτάται από το δικό σας φούρνο… με ένα μαχαιράκι που θα κάνετε τη δοκιμή να βγαίνει στεγνό …περίπου 35 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σούπερ αγαπημένο τζιζκεικ
Η Συνταγή είναι από κ. Χρύσα Με – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματιζουμε στο μουλτι δύο συσκευασίες digestive..
Τα ανακάτευουμε με 200γραμ. λιωμενο βούτυρο…βαζουμε σε Τσερκι…και το πάταμε με κουτάλι…να γίνει η βάση του γλυκού..
Βάζουμε ψυγείο!!
Χτύπαμε 700γραμ.τυρι κρέμα..με δύο βανιλιες…100γραμ.. ζάχαρη άχνη…1κ.σ . κ χυμο λεμονιού..και ξύσμα
Μόλις ομοιογενοποιηθουν τα υλικά ρίχνουμε και μια κρέμα γάλακτος των 330γρα…και συνέχιζουμε το χτύπημα κάνα δυο λεπτά!
Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα μας…το στρώνουμε καλά και όμορφα..και πάλι ψυγείο…
Μετά από μια δύο ώρες βάζουμε από πάνω και την μαρμελάδα φράουλα…και ξανά ψυγείο..
Κανονικά θέλει 3-4.ωρες…
Την μαρμελάδα μπορείτε να την βάζετε κι από πάνω όταν κόβετε κομμάτι..
Του πάει τρελλα το βύσσινο…. ο απόλυτος συνδυασμός..
Η Συνταγή είναι από κ. Χρύσα Με – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.