Συνταγές
Πολύ ωραίο αφράτο και λαχταριστό σουφλέ με φέτες του τοστ
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ψωμί του τοστ (κατά προτίμηση χωρίς κόρα)
Τυρί τριμμένο (γκούντα ή κασέρι)
1/2 λίτρο γάλα
4 αυγά
3 μεγάλες βρασμένες πατάτες
Γαλοπούλα, ζαμπόν ή μπέικον σε κομματάκια
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι που να χωράει 6 φέτες ψωμί του τοστ (καλύπτουμε και τα κενά ανάμεσα). Σ’ ένα μπολ χτυπάμε καλά τ’ αυγά με το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τις φέτες του τοστ με μερικό απ’ αυτό το μίγμα. Στρώνουμε από πάνω τις βρασμένες πατάτες (λιωμένες μ’ ένα πιρούνι), από πάνω το τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με λίγο μίγμα γάλα αυγών.
Στρώνουμε ξανά τις υπόλοιπες 6 φέτες του τοστ καλύπτοντας και τα κενά με ψωμάκι τις περιχύνουμε όλες με λίγο από το μίγμα γάλα αυγών, κρατώντας λίγο για το τέλος και τώρα αν θέλουμε βάζουμε κομματάκια γαλοπούλας ή ζαμπόν ή μπέικον, γεμίζουμε ξανά όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα γάλα αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς. Ροδίζει και φουσκώνει
Μία ιδέα είναι το συνόδεψουμε με ψητά μπιφτέκια!
Η Συνταγή είναι από κ. Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.