Chk
Σοκολατόπιτα υπερπαραγωγή!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σοκολατόπιτα υπερπαραγωγή!
Αυτή είναι σίγουρα μία σοκολατόπιτα, η οποία κάνει εντύπωση. Τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε νοστιμιά. Ότι πρέπει για επιδόρπιο μετά το κυρίως γεύμα!
Υλικά
Για το Κέικ
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
50 ml γάλα
50 ml λιωμένο βούτυρο
3 κ.σ. κακάο
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
70 γρ. αλεύρι
Για το σιρόπι
1 κ.σ. κακάο
160 ml γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
Για την σάλτσα σοκολάτας
4 κ,σ, κακάο
5 κ.σ. ζάχαρη
200 ml γάλα
50 gr. Βούτυρο
Για την Σαντιγί
400 γρ, κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κακάο
Ταψάκι 22×32 εκ
Εκτέλεση
Για το Κέικ
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά ρίχνοντας σταδιακά τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Συνεχίζοντας το κτύπημα ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα. Κοσκινίζουμε στο μπολ το κακάο, το μπέικιν παουντερ και το αλεύρι και χτυπάμε καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρέξ 22 Χ32 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 25-30 λεπτά.
Για το Σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό, αφού έχουμε αφαιρέσει το λαδόχαρτο.
Για την Σάλτσα σοκολάτας
Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα και βράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα. Μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την Σαντιγί
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και κτυπάμε καλά σε σαντιγί. Στην συνέχεια, χωρίζουμε στα δύο. Στη μισή ρίχνουμε μία κουταλιά κακάο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε πάνω από το γλυκό τη καφέ σαντιγί και από πάνω στρώνουμε τη λευκή σαντιγί.
Τελειώνουμε το γλυκό μας με τη σάλτσα σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο εδώ.
Δες και αυτές τις συνταγές για σοκολατόπιτα!