Συνταγές
Το καλύτερο κέρασμα – σοκολατάκια με δαμάσκηνο και καρύδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για περίπου 30 σοκολατάκια θα χρειαστούμε 30 δαμάσκηνα καρύδια που τα πέρασα πρώτα 5 λεπτά από το φούρνο ίσα-ίσα λίγο να γίνουν πιο τραγανά και να βγάλουνε και πιο ωραία αρώματα
έλιωσα 250 γραμμάρια κουβερτούρα και 50 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή για το σχεδιάκι από πάνω. αφού έψησα τα καρύδια μου για λίγο στο φούρνο τα άφησα να παγώσουν μετά έβαζα από ένα καρύδι μέσα στο δαμάσκηνο
το περνούσα από τη σοκολάτα με τη βοήθεια από ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τα έβαζα στην λαδόκολλα να παγώσουν μετά ελιωσα τη λευκή σοκολάτα
μόλις έλιωσε έριξα πολύ λίγο ηλιέλαιο μέσα και έκανα το σχέδιο από πάνω οι σοκολάτες της ελιωσα σε μπεν μαρί
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πολύ αφράτα και γευστικά ινδοκάρυδα – τ αγαπημένα μας
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά ανα 10 κομμάτια
130 gr ινδοκάρυδο
100 gr ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα χτυπάτε το αβγό καλά με το σύρμα.
Ρίχνετε τη ζάχαρη μέσα και βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ρίχνετε σιγά σιγά το βούτυρο αν α κουταλιές και ανακατεύετε καλά αποσύρετε από τη φωτιά και τέλος το ινδοκάρυδο.
Παίρνετε στα χέρια σας σαν ένα μανταρίνι φτιάχνεται με τα χέρια σας με ένα κουτάλι γύρω-γύρω φτιάχνεται το σχήμα.
βάζετε κερασάκι στη μέση και το πιέζετε προς τα κάτω.
ψήνεται πάνω σε λαδόκολλα περίπου για 20 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Όταν τοποθετήσετε το κερασάκι πάρτε δύο μικρά κουταλάκια και με τις άκρες τους πιέστε γύρω-γύρω στο κερασάκι να κάνετε γραμμούλες για να γίνει σχέδιο σαν του εμπορίου.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.