Συνταγές
Αγαπημένα ινδοκάρυδα – γευστικότατα και τέλειαααα φτιαγμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1/2 κιλο ινδικη καρυδα
1/2 κιλο ζαχαρη αχνη
5 αυγα
Γλυκο κερασι η αμυγδαλο ασπρο για απο πανω(εγω εβαλα καρυδι γιατι δεν ειχα κατι αλλο στο σπιτι).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινιζουμε την ζαχαρη.Σε μια αλλη λεκανη χτυπησα τα αυγα με τον αυγοδαρτη για να αφρατεψουν και τα εριξα μεσα στην ζαχαρη.
Συνεχιζουμε το ανακατεμα με μια μαριζ.Τελος εριξα σιγα σιγα και την καρυδα μεχρι να σφιξει.
Το εβαλα στο ψυγειο για 40 λεπτα.
Με το κουταλι της σουπας επερνα και εκανα μπαλιτσα στο χερι μου,τοποθετουσα το καρυδι απο πανω και το αφηνουμε στη λαδοκολλα πατοντας το λιγο.Εψησα στους160 για 20 λεπτα.
Προσοχη,δεν θελουν πολυ ψησιμο για να ειναι μαλακα,να μην μας στεγνωσουν πολυ απο μεσα.
Πρωτη φορα τα εφτιαξα,εγιναν πολυ νοστιμα,σαν αγοραστά!
Οταν κρυωσαν τα τυλιξα με ζελατινη για να ειναι φρεσκα.
Βγαινουν 30 κομματια,εγω εκανα μιση δοση και βγηκαν 15.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Αγαπημένα ινδοκάρυδα – γίνονται υπέροχα και λαχταριστά σαν του ζαχαροπλαστείου
Η Εκτέλεση είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά…1 κούπα ζάχαρη. 2 βανίλιες. 3 κούπες καρύδα. 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ. 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαριναπ. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ( προτιμώ λουρπακ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη…ριχνουμε του βούτυρο λιωμένο. Βανίλιες, κονιάκ. Την καρύδα με το αλεύρι..ζυμωνουμε λίγο.
Κσνουμε μπαλίτσες. Διακοσμουμε με κερασάκι, ψήνουμε στον αέρα στους 180 για 15, έως 18 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα ελαφρώς χρυσοξανθο.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαντυ Μπαξιβανη.