Συνταγές
Ινδοκάρυδα – Τι όμορφα που είναι.. κυριολεκτικά για δάγκωμα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
130 γραμμάρια ινδοκαρυδο, 100 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική, 1 Αυγό, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο.
Εκτέλεση
Σε μια Κατσαρόλα χτυπαμε πολύ καλά το αυγό με το σύρμα Ρίχνουμε την Ζάχαρη μέσα και βάζουμε την κατσαρόλα επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά
Ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο ανά κουταλιές και Ανακατεύουμε καλά αποσύρουμε από τη φωτιά
τέλος βάζουμε το ινδοκαρυδο. Παίρνουμε στα χέρια μας μείγμα στο μέγεθος ενός μανταρινιου φτιάχνουμε με τα χέρια μας με ένα κουτάλι γύρω γύρω φτιάχνουμε το σχήμα
Βάζουμε κερασάκι στην μέση και το πιέζουμε προς τα κάτω Ψήνουμε επάνω σε λαδόκολλα περίπου για 20 λεπτά στής αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Η Γεύση τους δεν περιγράφεται.
Συνταγή απο την Χρυσοχερα Κ. Gogo Samiou
Η Εκτέλεση είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις απίθανα τρουφάκια ινδοκάρυδου σε διάφορες γεύσεις (ραφαέλο) πεντανόστιμα και γρήγορα
ΥΛΙΚΑ
200 γρ ινδοκάρυδο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)
Προαιρετικά
Αμύγδαλα
1 πακέτο Oreo
50 γρ βούτυρο
Μαρασκίνο
Πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το ινδοκάρυδο.
Όταν ομογενοποιηθούν σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο.
Πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε ένα αμύγδαλο.
Αν θέλουμε ανοίγουμε την ζύμη και προσθέτουμε μαρασκίνο ή πραλίνα φουντουκιού.
Μπορούμε να κάνουμε και τρουφάκι με Oreo που έχουμε θρυμματίσει και αναμείξει με λιωμένο βούτυρο.
Στην αρχή κάνουμε ένα μικρό μπαλάκι από ινδοκάρυδο.
Το σκεπάζουμε με ζύμη από Oreo και καλύπτουμε με ζύμη από ινδοκάρυδο.
Μπορούμε εύκολα να κάνουμε όποιον συνδυασμό γεύσεις επιθυμούμε.