Συνταγές
Εξαιρετική συνταγή για τάρτα με κομπόστα ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 φύλλο κουρού
825gr κομπόστα ροδάκινο
350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100gr ζάχαρη άχνη
10ml λικέρ πικραμύγδαλο
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια ταρτιέρα και ανοιγουμε το φύλλο κουρού να το βάλουμε μέσα.Με ενα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο που προεξέχει. Κάνουμε τρύπες στο φύλλο με ενα πιρούνι και ψήνουμε στους 200c για 20′ μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρώμα. Την βγάζουμε απο τον φούρνο και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.Καθώς την χτυπάμε ρίχνουμε μέσα και την άχνη και το λικέρ.Στραγγίζουμε καλά τα ροδάκινα δεν πρέπει να έχουν καθόλου ζουμιά , ψιλοκόβουμε τα μισά και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα.
Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε την κρέμα πάνω απο την τάρτα. Στολίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με τα υπόλοιπα ροδάκινα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή..
Σκίζει από εμφάνιση αλλά και γεύση! Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για τάρτα – πάστα Φλώρα.
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Αρζουμάν – ” Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά:
(δύο ταψάκια τάρτας ή πασταφλώρας)
500γρ. Φαρινάπ και λίγο παραπάνω. (φουσκωνει μονο του)
250γρ.ζάχαρη
2 αυγά
250γρ βουτηρο αγελάδος
λιγο κονιάκ
1 κρόκος αυγου για επάλληψη της ζύμης.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτηρο, το κονιάκ, επειτα προσθέτουμε και τα δύο αυγά και ξαναχτυπάμε, μέχρι να γίνει ενα μείγμα κρεμώδης. Επειτα προσθέτουμε λιγο λιγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Μόλις γίνει μια μαλακή ζύμη, λαδώνω το ταψάκι μου τοποθετώ τη μισή και λιγότερη ζύμη στο ταψάκι, την τρυπάω με πηρούνι, από πάνω απλώνω τη μαρμελάδα (ο καθένας όποια γεύση προτιμά) και μετά φτιάχνω μπαστουνάκια και τα τοποθετώ όπως φαίνεται στη φώτο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Πάνω και κάτω στους 180 βαθμούς αλλά με επίβλεψη μην ξεραθεί πολύ η ζύμη. Στη μισή ώρα τσιμπίστε την με μια οδοντογλιφίδα και δείτε αν θέλει και άλλο ψήσιμο. Ανάλογα το φούρνο δηλαδή θέλει προσοχή.
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Αρζουμάν – ” Χρυσές Συνταγές”.