Συνταγές
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο? Παγωτό “Black Forest”
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”
Μια συνταγή χωρίς παντεσπάνι, αλλά με βάση γκαναζ!
Υλικά :
Για την βάση
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
500 γρ κουβερτούρα υγείας #sisinni
2 συσκευασίες μπισκότα σοκολάτα
Για την κρέμα παγωτό
1 συσκευασία των 2 φακέλων έτοιμη σαντιγί
400 ml φρέσκο γάλα παγωμένο πλήρες
Γλυκό κουταλιού βύσσινο (η ποσότητα κατά προτίμηση!)
Γαρνιρουμε με τριμμένη σοκολάτα και γλυκό βύσσινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά την γκαναζ ώστε να ομογενοποιηθουν κρέμα και σοκολάτα και να γυαλίσει
Θρυμματιζουμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Απλώνουμε σε ταψί η τσέρκι η τάπερ και βάζουμε κατάψυξη για μισή ώρα, να σφίξει.
Τώρα για την κρέμα παγωτό :Χτυπάμε με μίξερ το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα μέχρι να πήξει καλά η σαντιγί. Προσθέτουμε το γλυκό κουταλιού βύσσινο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφού βγάλουμε την βάση γκαναζ από καταψυξη και έχει σφίξει απλώνουμε και εκεί λίγο από το γλυκό κουταλιού και μετά καλύπτουμε με την κρέμα παγωτό
Τρίβουμε αρκετή σοκολάτα κουβερτουρα στολίζουμε με βύσσινο και κατάψυξη για περίπου 8 ώρες!Λίγο πριν σερβίρουμε αφήνουμε εκτός κατάψυξης για λίγο ώστε να μπορεί να βγει κομμάτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”