Κεικ
Δεν χρειάζονται πολλά υλικά – αξίζει να δοκιμάσετε το σιφόν κέικ – Chiffon
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ λαχταριστο κέικ το πιο αφράτο και μαλακό που έχετε δοκιμάσει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
280gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300gr. ζάχαρη
10gr. baking powder
1 πρέζα αλάτι
7 αυγά ή 6 μεγάλα αυγά χωρισμένα
100ml. ηλιέλαιο
150ml. νερό
2 βανιλέτες
1/2κτγ. κρεμόριο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μία σίτα κοσκινίσματος και ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder. Κοσκινίζουμε και ρίχνουμε στο μπωλ τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπωλ με το μίξερ και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το κρεμόριο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου να γίνει μαρέγκα.
Επιστρέφουμε στο πρώτο μπωλ και ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό, το λάδι, τις βανίλιες και χτυπάμε με το μίξερ.
Με την μαρίζ, αδειάζουμε ποσότητα από την μαρέγκα στο μπωλ με το αλεύρι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μία φόρμα κέικ, την βουτυρώνουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 50 έως 60 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, γυρίζουμε την φόρμα ανάποδα σε ένα μεγάλο πιάτο αδειάζοντας το κέικ.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! Το Σιφόν κέικ είναι έτοιμο!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor