Chk
Πως θα φτιάξεις το πιο ελαφρύ και αφράτο κέικ chiffon με πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλεια συνταγή για κέικ chiffon που αν την ακολουθήσεις κατά γράμμα θα βγεί εξαιρετική.
Υλικά
300 g αλεύρι
300 g ζάχαρη
1 φακελάκι (16 g) μπέικιν πάουντερ
200 ml χυμό πορτοκαλιού
125 ml ηλιέλαιο
6 μεγάλα αυγά
8 g κρεμόριο ή ½ κ.γ.χυμό λεμόνι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 φιαλίδιο με γεύση πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Για να προετοιμάσουμε το σιφόν κέικ πορτοκαλιού, ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα , για να ενωθούν όλα τα συστατικά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και ενσωματώνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε επίσης ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τους κρόκους στη ζύμη και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και χτυπάμε τα ασπράδια αυγού μαζί με το κρεμόριο ή το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη λίγη λίγη , ανακατεύοντας απαλά με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για σιφόν κέικ βουτυρωμένη μόνο στα πλαϊνά διαμέτρου 26 cm,.
Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο, στους 150 ° για 60 λεπτά .
Μόλις το κέικ σιφόν πορτοκαλιού βγει από το φούρνο, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα χωρίς να το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για περίπου 2-3 ώρες να κρυώσει.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα με ένα μαχαίρι πολύ προσεκτικά
Διακοσμούμε το κέικ σιφόν με ζάχαρη άχνη.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ
Κάνε εγγραφή στο κανάλι ΕΔΩ
Επειδή ένα κέικ ποτέ δεν είναι αρκετό, δες όλες τις νόστιμες συνταγές για κέικ που έχουμε και σίγουρα δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις!