Συνταγές
Τέλειος φτιαγμένος χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και αμύγδαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2κουπες νερο
1,1/2 κουπα ζαχαρη
1/2 πλακα βουτυρο
1ξυλακι κανελα
1κουπα σιμιγδαλι χονδρο
Αμυγδαλα καβουρδισμενα και θρυμματισμενα στο μουλτι
1 σοκολατα κουβερτουρα αμα θελετε για γαρνιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βραζουμε το νερο ζαχαρη και κανελα για 5 λεπτα….!! Σε τηγανι ριχνουμε την μαργαρινη και καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι μεχρι να παρει ενα ωραιο χρωμα συμπληρωνουμε και τα αμυγδαλα μας και ανακατευουμε.
Ριχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι μεσα στο ζεστο σιροπι βαζουμε την κατσαρολα στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να φουσκωσει το σιμιγδαλι και να αποροφησει ολο το υγρο,θα καταλαβετε οτι ο χαλβας ειναι ετοιμος οταν ξεκολλαει απο το κουταλι αφηνοντας το καθαρο.
Τον βαζουμε σε φορμα η σε ατομικα φορμακια,πασπαλιζουμε αν θελουμε με εχτρα αμυγδαλο και κανελα η με σοκολατα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι.
Η Συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – Εκτέλεση
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι όχι γεμάτο λάδι έβαλα μισό μισό λίγα αμύγδαλα φιλέ μέσα.
Την ψίχα από 2 πορτοκάλια μέσα στο καβούρντισμα.
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια νερό 1 μισή φλιτζάνι ζάχαρη δε το κάνω πολύ γλυκό το χυμό των πορτοκαλιών 1 ξυλάκι κανέλα 1 βανίλια 5 λεπτά βράσιμο.
Βράζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά.
Βάζουμε λάδι με το σιμιγδάλι και καβουρντίζουμε την ψίχα από τα 2 πορτοκάλια αλεσμένη,το φιλέ και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το σιρόπι και μαγειρεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μόλις κρυώσει λίγο τον βάζουμε σε φόρμα ή φορμάκια και ..απολαμβάνουμε !!
Η Συνταγή είναι της κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.