Συνταγές
Δε βγαίνει λαδερός και κόβεται σε φέτες – σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και πορτοκάλι –
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο (180 ml)
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό (340 γρ) η μισό μισό σιμιγδάλι, ψιλό με χοντρό
1/4 κούπας καρύδια ψιλοκομμένα, σταφίδες ξανθές κλπ πάει πολύ να βάλουμε και ινδοκάρυδο
Για το σιρόπι
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη (600 γρ)
4 κούπες νερό (1 λίτρο ) (ή 3 κούπες νερό και 1 χυμό πορτοκάλι η μισό μισό )
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 βανίλια
Για το σοκολατένιο μείγμα
2 κ.σ κακάο
Εκτέλεση
Προαιρετικά και 60 γρ τριμμένη σοκολάτα
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό πορτοκάλι ,για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα,την κανέλα,το γαρίφαλο και την βανίλια (τα βάζουμε στο σιρόπι για να διαλυθούν καλύτερα στο μείγμα )
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι
Σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 5-10 λεπτά να πάρει καραμελέ χρώμα
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι,σιγά σιγά
Ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Προσθέτουμε τα καρύδια και το ινδοκάρυδο
Τώρα τελευταία βάζουμε και 2 κ.σ μέλι στο μείγμα,αφού το κατεβάσουμε από την φωτιά
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ,και στο ένα ανακατεύουμε το κακάο
Στρώνουμε τον χαλβά σε στρώσεις,βανίλιας και κακάο,σε φορμάκια ή σε φόρμα
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Με αυτήν την αναλογία κόβεται σε φέτες και δεν βγαίνει λαδερός
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “σιμιγδαλένιος χαλβάς” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η Συνταγή είναι από Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.