Συνταγές
Σε όλους αρέσει ο μουσακάς – για το τέλειο Κυριακάτικο τραπέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το πυρεξακι που βλέπετε:
Για τον κιμά:
500γρ. Κιμάς χοιρινός
2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200γρ. Σάλτσα ντομάτας σπιτική
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Κόκκινο και μαύρο πιπέρι,αλάτι
6-7 μέτριες πατάτες κομμένες σε στρογγυλά κομμάτια
2 μελιτζανες κομμένες σε στρογγυλά κομμάτια
Για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας βιταμ
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα τον κιμά. Τσιγαριζουμε τον κιμά και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι αφήνουμε 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη σπιτική σάλτσα, τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βιταμ ρίχνουμε το αλευρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνω το γάλα και συνεχίζω να ανακατεύω να μη σβολιασει η μπεσαμέλ πάνω στη φωτιά.
Παίρνει μια βράση κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω ένα αυγό χτυπημένο και ανακατεύω συνέχεια να μην γίνει ομελέτα.
Τις πατάτες και τις μελιτζάνες τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε στο γκριλ για πιο ελαφρυ..
Εγώ η αλήθεια είναι ότι τις τηγάνισα γιατί έχει άλλη γεύση. Ήθελε κι ο σύζυγος να φάει λίγες μελιτζάνες οπότε τις έκανα τηγανιτές.
Τέλος, συναρμολογουμε τον μουσακά, μια στρώση πατάτες μετά μελιτζάνες, τον κιμά, ξανά πατάτες και τη μπεσαμέλ από πάνω.
Τον ετοίμασουμε από χθες τον έβαλα στο ψυγείο και σήμερα είχα μόνο ψήσιμο..
Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.