Connect with us

Γλυκα

Σεντ Ονορέ (Saint honore)

Published

on

ANOIGMA SAINT HONORE

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Για τη σαντιγί βανίλιας
500γρ. κρέμα γάλακτος 35%
30γρ. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας
Για τη ζύμη σου
125γρ. γάλα πλήρες
125γρ. νερό
115γρ. βούτυρο
5γρ. ζάχαρη
2γρ. αλάτι
140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. αβγά
Για τη γέμιση
100γρ. ζάχαρη
3 κρόκοι αβγών
500γρ. γάλα πλήρες
50γρ. κορν φλάουερ
½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
150γρ. σαντιγί
Για την καραμέλα
300γρ. ζάχαρη
100γρ. νερό
50γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε τη σφολιάτα, το κόβετε είτε σε τετράγωνο είτε σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. και το τρυπάτε εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι. Το πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για τα σου: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφού πάρουν βράση προσθέτετε το αλεύρι και με μια κουτάλα ανακατεύετε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και αποσύρετε από τη φωτιά.

Αδειάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το φτερό, προσθέτοντας παράλληλα ένα προς ένα τα αβγά. Μόλις ενσωματωθεί το πρώτο συνεχίζετε με το επόμενο. Αφού ρίξετε όλα τα αβγά και η ζύμη σας είναι έτοιμη τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβετε στο ταψί τα σουδάκια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Για την κρέμα της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα και την κανέλα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα για να το αραιώσετε και έπειτα το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα. Αφού βράσει την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη ώστε να εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.

Μόλις η κρέμα κρυώσει τη βάζετε σε ένα μπολ, την ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής για να μαλακώσει, προσθέτετε την κρέμα που έχετε χτυπήσει σε σαντιγί, ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθεί και τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ. Τρυπάτε από την κάτω πλευρά τα σου και τα γεμίζετε με την κρέμα.

Για την καραμέλα: Βράζετε σε μεσαία θερμοκρασία τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό έως ότου πάρουν ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα (η καραμέλα δεν πρέπει να βράσει σε δυνατή φωτιά αλλά σε μεσαία για να μην καεί). Μόλις γίνει η καραμέλα απομακρύνετε από τη φωτιά και την αφήνετε για περίπου 1 λεπτό να κρυώσει ελαφρώς. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το ψημένο φύλλο σφολιάτας και ρίχνετε περιμετρικά λίγη καραμέλα. Βουτάτε πολύ προσεχτικά ένα προς ένα τα γεμισμένα σου στην καραμέλα (μόνο το πάνω μέρος) και τα κολλάτε περιμετρικά στη σφολιάτα -πάνω στην καραμέλα που ρίξατε για να κολλήσουν.

Για τη σαντιγί: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε κατά μήκος το λοβό βανίλιας, “ξύνετε” τα σποράκια και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να σφίξει η σαντιγί.

Με σακούλα ζαχαροπλαστικής χωρίς κορνέ την οποία έχετε κόψει λοξά στη μύτη της ή με ένα κουτάλι διακοσμείτε το κέντρο της τούρτα με τη σαντιγί βανίλιας.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο  http://www.olivemagazine.gr

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές5 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές7 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές9 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές11 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές11 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version