Συνταγές
Σήμερα παστίτσιο σπέσιαλ φτιάξαμε – μέσα στην εβδομάδα επιβάλλεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σοταρισα 500 γρ κιμά ανάμεικτο με 2 κρεμμύδια πολτοποιημενα σοταρισα και λάδι σοταρισα καλά έσβησα με κρασί αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω 2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημενες αλάτι πιπέρι ρίγανη και πάπρικα γλυκιά χαμηλωσα την φωτιά και σιγοβρασα μέχρι να γίνει ο κιμάς και να σωθούν τα πολλά υγρά. Έφτιαξα την μπεσαμελ 500 γρ γάλα με 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ
βάζω στην κατσαρόλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας Βιτάμ αφήνω να λιώσει ρίχνω 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ ανακατεύω και ρίχνω σιγά σιγά το γάλα ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμελ
ρίχνω μια χούφτα κασέρι τριμμένο
ανακατεύω αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο ανακατεύω βράζω τα μακαρόνια φτιάχνω το παστίτσιο
ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Τα κεφτεδακια έριξα στον κιμά ανάμεικτο 2 κρεμμύδια πολτοποιημενα 1 ντομάτα μικρή πολτοποιημενη αλάτι πιπέρι ρίγανη και πάπρικα γλυκιά φρυγανιά τριμμένη
ζυμώνω φτιάχνω κεφτεδακια τα περνάω από αλεύρι γοχ και τα τηγάνισα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.