Συνταγές
Σήμερα αγαπημένο παστίτσιο
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ο κιμάς στο συγκεκριμένο είναι από σόγια, ο οποίος έχει μαγειρευτεί με τον τρόπο που μαγειρεύεται ο γνωστός….κρεμμύδι, σκόρδο, πελτές, λίγο κρασί κόκκινο, μαϊντανό, φρέσκια ντομάτα και μπαχαρικά….
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια τα βάζουμε στο ταψί, ρίχνω λίγη κανέλλα, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι, φέτα, τα ασπράδια από τα δύο αυγά που βάζουμε στην μπεσαμέλ και τον κιμά.
στην συνέχεια τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί….μας αρέσει έτσι γιατί ο κιμάς ανακατεύεται με όλα τα μακαρόνια και έχουν ωραία γεύση.
Στην μπεσαμέλ βάζουμε ένα λίτρο γάλα, βούτυρο, αλεύρι, τους κρόκους από 2 αυγά, λίγο κουρκουμά, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.
απλώνουμε στα μακαρόνια, ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι από πάνω και ψήνω …
Η Συνταγή είναι από Γεωργια Σαλονικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχο παστίτσιο με σόγια και κρέμα μπεσαμελ με γάλα αμυγδάλου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Linardatou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 6 ποτήρια βραστό νερό Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού σόγια κιμα και αφήνουμε για μισή ώρα. Μετά στραγγίζουμε και πλένουμε τη σόγια. Σε μια κατσαρόλα Ρίχνουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας λάδι. Σοτάρουμε κρεμμύδι σκόρδο και τη σόγια.
Σβήνουμε με 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί. Ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας πέλτε και 10 ντοματινια . Αλάτι πιπέρι καρυ τζίντζερ τσιλι γλυκιά πάπρικα ( τα μπαχαρικά κατά βούληση) . Νερό 2 ποτήρια και βράζουμε μισή ώρα συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί.
Βράζουμε τα μακαρόνια( Εγώ έβαλα πένες.) Φτιάχνουμε μπεσαμελ. Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι 2 κουταλιές σούπας και 6 κουταλιές αλεύρι. Το καβουρδίζουμε ελαφρά
Ρίχνουμε σιγά σιγά 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στο τέλος αν θέλετε βάλτε και δύο κουταλιές σούπας τυρί κρέμα vegan. Σε ταψί βάζουμε τα μισά μακαρόνια από πάνω τον κιμα μετά τα άλλα μισά μακαρόνια και τέλος την μπεσαμελ .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Linardatou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”