Συνταγές
Έχουμε πολύ καιρό να τα φτιάξουμε – ρωξάκια νηστισιμα με πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
100 ml χλιαρό νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml καλαμποκελαιο
7 γρ μαγιά
1κ.σ ζάχαρη
1κ.σ κανέλα σκονη
400 -450 γρ φαρίνα κοκκινη
3.κ σ κακάο
Ξύσμα από ένα πορτοκαλι
Σιρόπι
2.5 ποτ ζάχαρη
3 ποτήρι νερό
1 κ σ μέλι
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκαλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατέυουμε καλά να διαλυθεί προσθέτω το λάδι τον χυμό το ξύσμα την κανέλα και την φαρίνα ζυμώνοντας. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά την χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη. Παιρνουμε το ενα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε να ενσωματουθουν καλά τα υλικά. Το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Παίρνουμε το ενα μέρος από την λευκή ζυμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω μακρόστενη φτιάχνω ένα ρόλο από το σοκολατένιο μείγμα το βάζουμε πάνω στο άσπρο και το κάνω ρόλο. Ετσι κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
Μετά κόβουμε σε ροδέλες και βάζω σε λαδόκολλα. Ψηνουμε στους 170 στον αέρα 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά εκτός το μέλι 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού κατεβάζουμε από την φωτιά ριχνουμε το μέλι ανακατέυω καλά.Τα βάζω μια στρώση σε ένα ταψάκι ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν . Κρύα ρωξακια καυτό σιρόπι. Η δόση είναι για τριάντα ρωξακια
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.