Συνταγές
Ζουμερά ρωξάκια! Και ποιος δεν αγαπάει να τρώει αυτά τα σιροπιαστά ατομικά γλυκάκια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή η συνταγή για ρωξάκια είναι από τις αγαπημένες μου ! Δοκίμασε την και πες μου την γνώμη σου!
Υλικά
Για το Σιρόπι
900 γρ. ζάχαρη
900 ml. νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Για τη Ζύμη
1 ξηρή μαγιά
20 γρ. ζάχαρη
300 ml. γάλα
200 ml. σπορέλαιο
3 αυγά
750 γρ. αλεύρι γοχ.
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
2 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το Σιρόπι
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Φτιάχνουμε τη Ζύμη
Σε ένα μπολ, διαλύουμε την μαγιά και την μισή ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε στην πορεία, σιγά- σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 2 μέρη, (το ένα να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο).
Στο μικρότερο μέρος ενσωματώνουμε το κακάο.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
Ανοίγουμε έπειτα την λευκή ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο.
Ανοίγουμε την σκούρα ζύμη σε μπαστούνι και την τοποθετούμε πάνω από την λευκή.
Τα τυλίγουμε σε ρολά, κλείνουμε καλά τις άκρες και κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Πατάμε τις άκρες ελαφρώς και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Όσο τα ρωξάκια μας είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 8 ώρες και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα, γευστικά και λαχταριστά ρωξάκια!
Λατρεμένα ρωξάκια, με το κλασσικό σχέδιο, νηστίσιμα, που μοσχομύριζε το σπίτι!
Εσύ πως φτιάχνεις τα ρωξάκια; Πες μου στα σχόλια!