Συνταγές
Νόστιμη συνταγή για επιτυχημένα Ρωξάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
1 ποτηρι κρυο γαλα
1 ποτηρι σπορέλαιο
60 γρ φρεσκια μαγια ( εβαλα ξερή 18 γρ = ίσο 60γρ φρεσκια)
950 γρ αλευρι γ ο χ
1 κ γλυκού μπέικιν
Γέμιση
1 ποτηρι καρυδοψυχα
2 κ σουπας φουσκωτες κακάο
1 κ γλυκού γαρύφαλο
1 1 κ γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κ γλυκού μπέικιν
Σιρόπι
3 κούπα ζαχαρη
2.1/2 κούπες νερό
Λιγο χυμό λεμόνι
Λιγο ποτο αν θέλετε,
( εβαλα 1 κ σούπας Midori)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γαλα, λαδι, αυγα, μαγια τα χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε το αλευρι με το μπέικιν.
Οταν κοντεύει να γίνει η ζύμη την χωρίζουμε σε δυο λεκανιτςες στην μια προσθέτουμε τα υλικα της γέμισης το δουλεύουμε νε ενωθούν και αφήνουμε να φουσκώσει 20.
Τελειώνουμε και το άσπρο και αφήνουμε να φουσκώσει και αυτό 20 λεπτά.
Φιαχνουμε το σιρόπι να βράσει 3-4 λεπτά αφήνουμε να κρυωσει.
Χωρίζουμε σε 6-8 μπάλες το καθένα
Ανοίγουμε τη ασπρη μπάλα σε φύλλο όχι πολυ ψιλό. Κάνουμε την καφε σαν μπαστουνάκι το βάζουμε στην μέση και διπλώνουμε το άσπρο να γίνει σαν λουκάνικο κόβουμε φετες τις παταμε λιγο και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψι.
Ψήνουμε σε προθερμαςμενο φουρνο 170 β αέρα,για 20 λεπτά.
Μολις βγουν απο τον φουρνο τα βάζουμε στο κρυο σιρόπι τα γυρίζουμε 1-2 φορές, και τα βγάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν , μετα σερβίρουμε σε πιατέλα !
Έγιναν 94 κομμάτια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”