Συνταγές
Μια υπέροχη συνταγή για μπουφέ για να γίνουν ανάρπαστα τα ρολά σφολιάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα, (2 φύλλα), 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ μικρά κυβάκια, 1 κτσ. ελαιόλαδο, 24 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα, 24 φέτες τυρί τοστ ή γκούντα τριμμένη, 1-2 αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε και τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας, απλώνουμε επάνω τα κυβάκια ντομάτας με το ελαιόλαδο, (οι ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε καλό θα είναι να μην έχουν πολύ ζουμί
διαφορετικά αφού τις ψιλοκόψουμε τις στραγγίζουμε καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε) και μια – μια τις φέτες ζαμπόν, τυρί, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε ρολό προσεχτικά.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φετάκια από το ένα ρολό μας πάχους ενός δαχτύλου περίπου. Στρώνουμε τα ρολάκια ξαπλωτά σε ταψί με λαδόκολλα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με το αυγό, (ελάχιστα χτυπημένο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Το άλλο ρολό το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί το πρώτο. Ύστερα επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο ρολό. Βγήκαν 28 κομμάτια.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά εκτός από γκούντα, φέτα ακόμη και ροκφόρ.
Η Συνταγή είναι από Τι Θα Φάμε Σήμερα Μα ΝΟΥΛΑ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.