Συνταγές
Ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκάκι – σιροπιασμένα μεθυσμένα γεμιστά με λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι κρασί λευκό
1/2 ποτ ελαιόλαδο
1/2 ποτ καλαμποκελαιο
1κ.γ κοφτό μαγιά ξηρη
400 γρ περιπου φαρίνα κόκκινη
Ινδοκαρυδο για το πασπαλισμα!
Λουκούμια τριαντάφυλλο
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζω το κρασί με τα λαδια και την μαγιά και ανακατεύω να διαλυθεί μέρα προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ζυμονωντας μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη.Αφηνω μια ώρα να φουσκώσει και μετά παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω λίγο στό χέρι μου βάζω ένα λουκουμάκι μικρό και το κάνω μπαλάκι.
Τα τοποθετώ σε λαδοκολα και ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζω κρύα γλυκά καυτό σιρόπι.Μετα τα περνάω από το ινδοκαρυδο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ρολά σφολιάτας γεμιστά με πραλίνα καρύδι κανέλα !!!
Απλά εύκολα τραγανά γεμιστά ρολά σφολιάτας !!!
Υλικά
1πακέτο σφολιάτας που περιέχει δυο φύλλα.
200 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια πραλίνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα!
Πως τα κάνουμε
Παίρνουμε την σφολιάτα την ανοίγουμε και τοποθετούμε μια στρώση πραλίνα πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα.
Ρολάρουμε κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.για.25 λεπτά!
Γαρνίρομαι με.καρύδι και πραλίνα!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ