Συνταγές
Τα πιο λαχταριστά ρολά κοτόπουλο με πατάτες baby στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για 2 – 3 μερίδες
2 ρολά κοτόπουλο γεμιστά με πιπεριές γύρω στο 1 κιλό – τα έφτιαξε ο χασάπης μου
11/2 κιλό πατάτες baby με την φλούδα τους πλυμένες – ποτέ δε φτάνουν
4 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα τους
1 /2κουτ. γλ. ρίγανη ξερή
1 /2κουτ. γλ. θυμάρι ξερό
Για την σάλτσα:
1 λεμόνι τον χυμό του
75ml κρασί λευκό – σχεδόν μισή κούπα παρά ένα δάχτυλο
2 κουτ. σ. μουστάρδα
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. σ. ξύδι από μήλο
100 ml ελαιόλαδο – μισή κούπα
100 γραμ. νερό κρύο – μισή κούπα
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι μαύρο τριμμένο από μύλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας, σε ράβδο – μίξερ, η σε μούλτι.
Αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε στο τέλος δοκιμάζοντας.
Στην γάστρα βάζουμε τις πατάτες, τις περιχύνουμε με την μισή σάλτσα, φοράμε γάντια, και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, έτσι ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
Κάνουμε χώρο, στην μέση της γάστρας, και προσθέτουμε τα ρολά κοτόπουλου.
Τα τρυπάμε σε δυο τρία σημεία με πιρούνα, και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Σκορπάμε στην επιφάνεια τα σκόρδα, κλείνουμε με το καπάκι της την γάστρα, και ψήνουμε, στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, για 45 λεπτά.
Μετά ξεσκεπάζουμε την γάστρα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσουν τα ρολά, και οι πατάτες, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Πασπαλίζουμε, με ρίγανη και θυμάρι.
Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε το δίχτυ, κόβουμε τα ρολά σε φέτες, γαρνίρουμε με τις πατάτες, και ραντίζουμε με την σάλτσα.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!