Συνταγές
Συνταγή της μαμάς για ρεβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-5 αυγά
-1,5 φλιτζάνι ζάχαρη ή 225 γρ.
-1 φλιτζάνι γάλα ή 200 γρ.
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή 150 γρ.
-1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό ή 300 γρ. κατά προτίμηση αν δεν έχετε βάζετε ψιλό
-2 φλιτζάνια αλεύρι ή 240 γρ.
-1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποιούμε ένα μόνο φλιτζάνι του τσαγιού οι μετρήσεις γίνονται με αυτό πρώτα τα στερεά και μετά τα υγρά.
Χτυπάω πρώτα τα αυγά με το μίξερ μετά βάζω την ζάχαρη συνεχίζω για πέντε λεπτά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά ξανά χτυπάω με το μίξερ να ενωθούν καλά και ρίχνω στην φόρμα.
Δεν χρειάζεται να την βουτυρώσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το κόβουμε και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα και από πάνω ινδοκάρυδο αν μας αρέσει.
Αν θέλουμε σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι και κρύο το ρεβανί, θέλει λίγο προσοχή να πέφτει σιγά.
Γιά το σιρόπι:
Βάζω πρώτα την ζάχαρη και μετά το νερό χρησιμοποιώ το ίδιο ποτήρι.
-4 ποτήρια ζάχαρη
-5 ποτήρια νερό
-μισό χυμό ενός λεμονιού και την φλούδα αυτού ακέρωτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει το αφήνουμε πέντε λεπτά και το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.